Tannbleking i Stavanger: Hva du kan forvente deg og hva du bør vite

25 april 2023
Eivind Øi

editorial

Tannbleking har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Et hvitere smil kan gi deg mer selvtillit og en bedre følelse av velvære. Stavanger har flere tannklinikker som tilbyr tannbleking, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hva du kan forvente når du velger å bleke tennene i denne byen.

Flere metoder, samme resultat?

Først og fremst er det viktig å påpeke at det er ulike måter å bleke tennene på. Noen tannleger tilbyr en behandling som kalles «in-office bleking», som betyr at du besøker tannklinikken og får tennene bleket der og da. Andre tilbyr en «take-home bleking», hvor du får en spesialtilpasset skinne og blekemiddel som du bruker hjemme over en periode på noen uker.

Uansett hvilken type behandling du velger, vil tannlegen først gjøre en grundig undersøkelse av tennene dine for å sjekke om det er noen helsemessige problemer eller skader som kan påvirke resultatet av blekingen. Hvis alt ser bra ut, vil tannlegen gi deg informasjon om hva du kan forvente deg av behandlingen og hvordan du kan opprettholde resultatet.

tannbleking stavanger

Tannbleking i Stavanger

I Stavanger kan du forvente å betale et sted mellom 3000 og 6000 kroner for en tannbleking, avhengig av hvilken type behandling du velger og hvor mye bleking som trengs. Det er viktig å være oppmerksom på at tannbleking ikke er permanent, og at du må gjenta behandlingen med jevne mellomrom hvis du ønsker å opprettholde resultatet.

En annen ting å huske på er at tannbleking kan føre til midlertidig ømfintlighet i tennene. Dette er normalt og går vanligvis over etter noen dager, men det er viktig å være oppmerksom på dette før du velger å bleke tennene.

Hvis du vurderer tannbleking i Stavanger, kan det være lurt å undersøke forskjellige tannklinikker og deres tilbud. Det er også en god idé å lese anmeldelser fra tidligere pasienter for å få en bedre forståelse av hva du kan forvente deg.

Til syvende og sist er tannbleking en personlig avgjørelse, og det er viktig å være realistisk med hva du kan oppnå. Hvis du har gule tenner på grunn av for eksempel røyking eller store mengder kaffe eller te, kan tannbleking være en god løsning for å lysne tennene. Men hvis tennene dine er misfarget på grunn av sykdom eller medisinbruk, kan det hende at tannbleking ikke vil gi det ønskede resultatet.