Gjør du regnskapet selv?

01 februar 2023
Johanne Larsen

Er du typen som fører regnskap selv? Da er du ikke alene. Det er mange som velger å gjøre regnskap på egenhånd, men det har både sine fordeler og ulemper. Det skal vi se litt nærmere på nå.

Kan man gjøre alt selv?

regnskap

Det er nemlig fullt mulig å gjøre alt som er regnskapsrelatert selv, men spørsmålet er om du får det samme resultatet som med en god regnskapsfører. Det kommer an på flere ting. Det handler først og fremst om hvor god du er til å føre regnskap, hvilke kunnskaper du har om regler og lignende, og selvfølgelig også om hvor komplisert det regnskapet du skal føre er. Det kan være du ikke har et komplisert nok regnskap til at det er nødvendig med en regnskapsfører, og da kan det kanskje føles som en litt unødvendig utgift. Ulempene ved å gjøre det selv, er jo naturligvis at du kan risikere et uriktig resultat, og at du ender med å gjøre feil i regnskapet. Det finnes også regler du kanskje ikke kjenner til, som er viktig for regnskapet ditt, og ergo er det flere faktorer som avgjør om du kan gjøre regnskapet selv, eller om det kanskje er på tide å finne en god regnskapsfører. 

Slik finner du en god regnskapsfører 

Finn en god regnskapsfører på nettet. Det er nemlig mange gode muligheter for å finne en god regnskapsfører, som kan hjelpe deg med de aller enkleste oppgavene. Det er lurt å velge en god regnskapsfører som er ekspert på de tingene du trenger hjelp til. Alle bedrifter er jo ikke like, og derfor kan det være en god ide å finne en som kan hjelpe deg med detaljene omkring akkurat det du mangler. Da kan du være sikker på at regnskapet blir helt riktig og du slipper å bruke tid på det.