Gjør rengjøring enkelt

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Rengjøring trenger ikke å være en vanskelig eller helt uoverskuelig mammutoppgave. Det er faktisk noen ting man kan gjøre, og måter å tenke på, som kan gjøre rengjøring mye enklere. Det skal vi se litt nærmere på her så du kan komme inn i en god rutine, uansett om det gjelder rengjøring på arbeidsplassen eller hjemme. 

Derfor bør du få en god rutine 

image

Et av de beste triksene for å få rengjøring til å bli en så enkel ogoverskuelig oppgave som overhodet mulig, er faktisk å komme inn i en god rutine. Når du har en god rutine omkring rengjøring, så blir ikke oppgaven så stor. Det handler bare om å gjøre litt hver dag – å vedlikeholde, så slipper man de voldsomme skippertakene, og har også en følelse av at det er rent hele tiden. 

Hvis det gjelder hjemme, kan du sette av ti minutter hver dag til å tørke av overflater og løse en rengjøringsoppgave, for eksempel å vaske vasken på badet. Da kan du nyte det gode resultatet og bli en av de som alltid har det rent hjemme hos seg. Rutinen er alfa og omega for deg som vil ha det rent. Det er selvfølgelig viktig å gjøre grundig rent av og til, men med vedlikehold, blir ikke oppgaven like overveldende. 

Bruk riktig utstyr til rengjøring 

Det er også svært viktig at man benytter seg av riktig og godt utstyr når man skal gjøre rent. Det kan for eksempel være ting som gjør at det blir mindre belastende å gjøre rent. Med en teleskopstang kommer du enkelt til selv på vanskelige områder. 

Ting som mopper, kluter og lignende, er også viktig at man kjøper i god kvalitet, så får man produkter som gjør jobben grundig, og som varer lenge. Det er en stor fordel – både for deg og miljøet.