Hvor kan du ta opp lån?

16 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

I dag finnes det mange banker som tilbyr lån av forskjellige typer og størrelser, og det kan være vanskelig å finne ut hva man skal velge. Her får du hjelp til å bli klokere på området.

Hvor kan du ta opp lån?

Hvis du skal låne til annet enn bolig, da er det mest sannsynlig en type forbrukslån du kommer til å ta opp. Dette kan for eksempel være smålån til betaling av uventede regninger, lån til bil og båt, lån til oppussing av bolig, refinansiering av gjeld eller noe helt annet. 

Du kan ta opp forbrukslån i banken din eller hos en av de mange andre långivere som er på markedet i dag. Dine muligheter avhenger blant annet av hvor mye du vil låne, men også din alder og din økonomi. De forskjellige banker har nemlig varierende krav til deg som låntaker, som du må oppfylle for å kunne bli godkjent.

Hvordan velge riktig långiver?

lån

Derfor må du først og fremst finne ut hvilke muligheter du egentlig har. Det kan være tidskrevende og vanskelig å gjøre på egen hånd, og derfor kan en online tjeneste som https://swiftbanker.no/ hjelpe deg godt på vei. Her kan du nemlig skrive inn det beløpet du ønsker å låne, og så får du en oversikt over en lang rekke forskjellige muligheter som er relevante for nettopp deg.

På den måten kan du enklere finne frem til de långivere du kan søke hos, og det gjør det mye mer oversiktlig for deg. 

Husk alltid på å søke hos flere banker og sammenligne tilbud, før du velger. Du må nemlig være oppmerksom på at det kan være stor forskjell på renter og gebyrer, og derfor bør du sammenligne minst 2-3 forskjellige tilbud. Det gjør du ved å se på den effektive renten som gir deg et godt bilde av de samlede kostnader.