Hvordan finner man en god kontinentalseng?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Kontinentalsenger er blitt utrolig populære, og det er det mange grunner til. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor dette er blitt en populær sengetype, og hvordan du kan finne den riktige modellen for deg. 

Hvorfor velger mange en kontinentalseng?

Det er mange gode grunner til at man velger en kontinentalseng, og det er faktisk blitt en av de mest populære sengetypene. Men hva er egentlig en kontinentalseng? Det er umulig ikke å snuble over begrepet hvis du er i gang med å se etter en ny seng. En kontinentalseng er en seng i hele tre lag som er designet for å gi optimal støtte. 

Men hvorfor er det tre lag? Holder det ikke bare med èn madrass? Nei, for i en kontinentalseng så arbeider alle lagene sammen om å gi så god støtte som overhodet mulig. De tilbyr rett og slett forskjellige ting og er forskjellige ledd i støtten man får når man sover. Den nederste madrassen er en rammemadrass som ofte har fjæring. Deretter kommer hovedmadrassen, og dette er som regel en madrass med både komfortsoner og pocketfjærer. Til slutt er det overmadrassen, og dette er det laget som ligger nærmest huden, og derfor kan det være lurt å velge en vaskbar overmadrass – og en overmadrass som er ventilerende og kjølende i tillegg til å gi ytterligere støtte. 

Hvordan finner man kontinentalseng? 

Det er heldigvis ikke vanskelig å finne en god kontinentalseng på nettet, og en leverandør som Bedre Nætter har mange gode alternativer å velge mellom. Det som er viktig når du skal velge en kontinentalseng, er å finne en seng som har den fastheten du trenger. Det vil si at du skal velge riktig fasthet for at den skal støtte godt som den skal. Da er det lurt å gå ut ifra vekt og hvordan man sover.