Hvorfor er drivhus med vekstlys blitt så populært?

29 september 2021
Johanne Larsen

Det er mange som søker på og lurer på hva drivhus er, og hvordan man enkelt kan sette opp sitt eget. Hvorfor er dette egentlig blitt så stort, og hvorfor er vi plutselig så opptatte av å dyrke selv? Det skal vise litt på her, samtidig som vi skal se litt nærmere på hvordan du får de beste vekstforholdene i drivhuset ditt. 

Drivhus er den nye dillen 

Det er ingen tvil om at drivhus er den nye store dillen. Det er faktisk så populært, at det er med i både aviser og boligmagasiner. Det handler om flere ting. Det handler først og fremst om, at mange er interesserte i å få en litt grønnere livsstil, og leve litt mer miljøvennlig. Det kan blant annet innebære at man sørger for å dyrke selv, så man kan være selvforsynt på noen områder. 

Når man dyrker selv, kan det også føre til at man spiser mer sesongbasert og forholder seg til det man har og det som drivhuset har å by på. Det kan også føre til at det er det man planlegger måltider rundt og at man spiser litt mer plantebasert. Alt dette henger sammen med en grønnere livsstil, men det er ikke minst også en god hobby. Det er nemlig utrolig deilig å få ting til å vokse. Det gir en følelse av mestring, og det er noe man kan holde på med som føles meningsfylt for mange. I tillegg er det gøy å holde på med noe som har et faktisk resultat. 

Skap ultimate vekstforhold med vekstlys 

Med vekstlys, kan man skape de ultimate vekstforholdene i drivhuset. Det er utrolig smart når man bor i et kaldt og mørkt land, der man kanskje ikke akkurat har de beste lysforholdene store deler av året. Derfor kan dette være perfekt for deg, som vil gi planter og grønnsaker litt ekstra gode vilkår.