Profesjonell rusbehandling i Norge

12 juni 2019
Maria Laugesen
Profesjonell rusbehandling i Norge

Alkoholmisbruk og rusavhengighet er store problematikker i dagens Norge. Det er noe som finnes over hele landet, i nesten alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Det sees i varierende grad – alt fra dyp avhengighet gjennom mange år, til tidlige tendenser og tegn på en begynnende avhengighet. Uansett hvor du befinner deg i prosessen, så er det mulig å søke hjelp. Rusproblemer behandles best hos profesjonelle fagfolk, der du er sikker på å arbeide med folk som vet hva de gjør, som har den nødvendige utdanning og erfaring, og som kan håndtere de situasjoner som oppstår i forbindelse med avrusing.

Hos norske Heimveg får du profesjonell avrusing for alle ryper rusproblemer – uansett om det er alkohol eller andre rusmidler. De tar hånd om alle personer og tilpasser programmet avhengig av dine ønsker og behov. Derfor ser de alltid på den enkelte situasjon og inkluderer blant annet rusmiddeltype, avhengighetens varighet og din øvrige helse i planen. Du får slik et skreddersydd program, som legges i samarbeid med deg. Dette sikrer den beste opplevelse samt den mest hensiktsmessige og holdbare avrusning.

Du vil typisk oppleve en kombinasjon av medisinsk og psykologisk behandling, som sikrer en god avrusning med så lite abstinenssymptomer som mulig. Samtidig får du mulighet for støtte etter ditt opphold, slik at du har noen å kontakte dersom du skulle få problemer fremover. Hele forløpet skjer selvfølgelig anonymt og skjermet fra omgivelsene, slik at du kan føle deg trygg hele veien gjennom. Så sliter du med rusavhengighet, da bør du kontakte et profesjonelt behandlingssted i dag. Her kan du ta en uforpliktende snakk og høre mer om hvordan de kan hjelpe deg. Det er et viktig trinn på veien mot en rusfri hverdag, slik at du kan sikre en bedre fremtid for deg selv og alle de pårørende som er rundt deg.