Rus er et vanlig problem for mange nordmenn

09 oktober 2019
Mathias Bjelland
Rus er et vanlig problem for mange nordmenn

Rusbehandling kan være din løsning

Uheldige situasjoner kan oppstå for hvem som helst. Det er mange som tenker at rusproblemer er noe de ikke trenger å bekymre seg for, men når alt går galt, kan rusen være som en gammel venn. Alle kan ende opp med rusproblemer, man trenger ikke å være hjemløs for at dette skal kunne skje. Når rusen går for langt, kan det være godt å vite at det finnes gode former for rusbehandling der ute.

Mange føler skam knyttet til rus, mens andre føler at de fungerer ganske greit i hverdagen. Alt dette er veldig individuelt, men det er ikke til å komme unna at dersom man ikke klarer å kontrollere eget rusbruk, så kan dette føre til alvorlige problemer for enn selv, men også for de man er glad i.

Problemet med rusen

Problemet er at mange ikke klarer å innrømme bruk av rus ovenfor de de er glade i. Dette leder til situasjoner hvor sannheten gjemmes, løgner baller på seg og plutselig risikerer man å ende opp i en situasjon hvor alt er galt, uten at man kan innrømme dette til sine nærmeste. Våre nærmeste er de som tar vare på oss, men det er også de vi ønsker å skåne.

Det å ta en prat med en lege eller sykepleier kan være en god ide for mennesker som sliter med rus, men som helst ikke vil informere venner og familie. Kvalifisert helsepersonell vil kunne gi deg objektive råd angående hva som bør bli ditt neste steg.

Ofte utviser venner og nær familie mye mer forståelse enn hva man opprinnelig skulle tro og samtaler med en psykolog eller en ansatt ved et senter for rusbehandling, kan hjelpe til med å åpne en dialog med dine nærmeste.

Det er ingen som kan hjelpe med mindre de vet hva som foregår. Nå finnes det mange sentere og profesjonelle som kan gi deg god rusbehandling og hjelp.