Stillas for bygg

03 juni 2019
Mathias Bjelland
Stillas for bygg

Derfor er stillaser så viktige

Vi diskuterer ofte hvor raskt eller hvor tregt noe blir bygd. Når vi dog ser et bygg fra utsiden som er i ferd med å bygges, så ser vi egentlig sjeldent stort. Det er fordi byggene ofte er omringet av stillaser. Disse ser nesten ut som påbygg av stål, men uten vegger. Men hva er egentlig stillaser, og hvorfor er de så viktige?

Stillaser har vært med oss i flere århundrer, og de er egentlig bare noe så enkelt som en støtte for de ansatte. I stedet for å for eksempel benytte en lift for å komme seg frem til et vindu som skal byttes ut, så kan arbeiderne heller gå side om side med vinduet på stillaser. Tilgjengeligheten er uten tvil et nøkkelord her.

Sikkerheten stillaser gir

Det er rett og slett mye enklere å komme til ved hjelp av stillaser enn det er ved å bruke lifter eller andre løsninger. Et stillas er simpelthen en mye mer permanent og tilgjengelig løsning. Dessuten er stillaser også mye sikrere i den grad at de står støtt. Disse metallkonstruksjonene tåler selv det tøffeste uværet en kan tenke seg. 

Dermed kan stillaser stå ved siden av bygget helt fra første nål skal tas ut av veggen, til siste takstein er lagt på toppen av taket. Det er med andre ord en meget god venn å ha stillaser med på et byggeprosjekt. 

Norge bygges sakte men sikkert

Kanskje har du sett mange stillaser rundt omkring i det siste? Det er fordi Norge bygges «stillas for stillas». Vi har et stort behov for nye bygg og nye hjem, og derfor er det viktig med stillaser som kan støtte opp om den tilgjengeligheten, fleksibiliteten, sikkerheten og holdbarheten vi trenger. Sakte men sikkert bygges Norge videre, og det er med stillaser i sentrum!