Ta godt vare på håret ditt

21 april 2020
Johanne Hansen
Ta godt vare på håret ditt

For mange menn er håret med på å definere hvem man er, ens stil og ens personlighet. Det kan derfor oppleves som voldsomt, hvis man begynner å miste håret i ung alder. Hvis du ikke er typen som omfavner hårtapet, og straks barberer det hele av for å leve lykkelig som skallet, så finnes det heldigvis metoder som hjelper deg med å ta vare på håret. Hårtap kan nemlig heldigvis behandles.

Hvis du opplever et plutselig stort hårtap, så skal du alltid rådføre deg med legen din, før du begynner i andre behandlinger, da hårtap i noen tilfeller kan være tegn på sykdom. Men for de fleste menn, er hårtapet hormonelt, og oftest arvelig. Hvis alle mennene i familien din har opplevt et tidlig hårtap, så er sannsynligheten derfor stor for at du vil oppleve det sammen. Det er derfor en god ide at du begynner en forebyggende behandling mot det kommende hårtapet. Manga opplever nemlig at, jo hurtigere de kommer i gang, jo bedre blir resultatet. Hvis man starter en behandling mot hårtap når håret er i den såkalte hvilefasen, så kan man faktisk aktivere hårveksten igjen. 

Dette betyr at man både kan stoppe hårtapet, men også reaktivere hårveksten. Det finnes altså gode muligheter til å utsette en skallet hverdag, til man føler seg mer klar for det. 

Selv om hårtapet, for mange menn, er hormonelt, så kan det også fremskyndes av andre faktorer. Stress er en typisk faktor, som kan føre til uønsket hårtap. Du skal derfor passe på at du lever et balansert liv. Kostholdet er selvfølgelig også viktig, du skal tilføre kroppen de nødvendige vitaminer og mineraler, som er med til å gi håret styrke til å vokse seg sunt. 

Unngår nikotin, snus og tobakk er nemlig med til å forringe hårsekkene tilgang på næring. Det er også en god ide at du bruker gode produkter i håret, og har en generell god hår hygiene.