Vet du hvilke materialer som brukes i bilproduksjon?

08 oktober 2020
Johanne Larsen

Hvis man er bilinteressert, har man helt sikkert styr på hvilke materialer som blir brukt når man produserer biler. Men visste du at det kanskje er litt andre materialer enn du tror? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Aluminium

Det er faktisk utrolig mange biler som produseres i nettopp aluminium. Det er det flere gode grunner til. Noen av dem er rett og slett at aluminium har en rekke gode egenskaper som egner seg spesielt godt til bilproduksjon. Det er nemlig sånn at aluminium både er lett og sterkt, og det sier seg selv at det er positivt når det kommer til å produsere biler. 

Det er faktisk sånn at aluminiumsproduksjon også har mange andre sluttprodukter enn biler. Du finner aluminium både i smarttelefoner, datamaskiner, maskineri og verktøy – i tillegg til noe som alle har et forhold til, nemlig aluminiumsfolie. Da ser man lett at aluminium er et materiale som kan bli veldig formelig, og dermed så er det også perfekt til bilproduksjon, fordi man lett kan forme aluminium til et aerodynamisk design som egner seg perfekt til biler. Felger blir som regel også produsert i aluminium, og derfor er disse også både lette og slitesterke. 

Plast

Det er også mange biler som bir produsert i plast. Plast er jo ikke som det en gang var, og i dag finnes det mange typer plast som er svært slitesterke og kraftige. Den typen plast som man bruker til bilproduksjon er spesielt kraftig. En fordel med å produsere biler i plast, er at man får veldig stor frihet i forhold til design på bilen. Det er mulig å forme den som praktisk talt hva som helst. Dermed så er det et svært allsidig materiale, i likhet med aluminium. 

Det finnes altså flere måter å produsere biler på, og teknologien utvikler seg hele tiden, så biler blir mer og mer robuste – og i større grad også miljøvennlige.