Vinduer kan gjøre stor forskjell for boligen din

31 mai 2021
Johanne Larsen

Det er mange som slett ikke er klar over hvor stor rolle vinduer faktisk spiller når det kommer til bolig. Her skal vi se litt på fordelene med gode vinduer, og hvorfor du kanskje bør vurdere å skifte ut vinduene, hvis de er gamle og slitte. 

Det kan selvfølgelig være sjarmerende rent estetisk med gamle vinduer, men det er faktisk ikke det beste for huset ditt i alle tilfeller. Det er nemlig noen helt klare fordeler ved å velge nye vinduer, og det handler ikke bare om estetikk, men også om funksjon. Men hva er det som gjør nye vinduer så mye bedre?

Det handler faktisk mye om varme. Det er nemlig sånn at nye vinduer holder bedre på varmen enn gamle vinduer. Det henger sammen med at vinduer som regel blir utette over tid, og dermed kan man ikke regne med at vinduene holder like godt på varmen etter mange tiår. Det har mye å si for varmeregningen din. Når varmen siver ut, skal man nemlig bruke mer energi på å kompensere for varmen som slipper ut. Når man får nye vinduer, så slipper man dette, og man får vinduer som faktisk holder på varmen, og dermed blir varmeregningen også lavere. Det er ikke bare fra for økonomien din, men også for miljøet. 

Slipp inn lyset

Når man får nye vinduer er det ikke bare varmen man kan spare på, man kan også få et lysere hjem. Lys eer en utrolig viktig faktor i et hjem, men mange er ikke klare over, at man faktisk kan bytte ut vinduene. Det finnes nye kvalitetsvinduer i alle prisklasser som man kan bytte til for å få mer lys i boligen.

Vi trives bedre når det er godt lys, og derfor har det mye å si for hvordan stemningen blir i hjemmet. Du kan lese mer om nye vinduer på https://klarvinduer.no/vinduer.